BENELUX MERKREGISTRATIE OF EUROPESE MERKREGISTRATIE AANVRAGEN (Klik Hier)

GRATIS MERKENSCAN, OFFERTE MERKREGISTRATIE OF TELEFONISCH CONSULT (Klik Hier)


HOMEVEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)MERK REGISTREREN - ALG.

Onderwerp: Merkbescherming - Algemeen

29. Wat is het nut van een merkbescherming?

Zonder merkregistratie kan men geen beroep doen op merkbescherming in de Benelux. Dit is ook zo opgenomen in de toepasselijke regelgeving. Om dus op te kunnen treden tegen inbreukmakers op een merk dient men te beschikken over een merkregistratie om een beroep op merkbescherming te kunnen doen.

Naast deze noodzaak om een merk te registreren heeft opname van een merk in het merkenregister ook een zogenaamde ‘defensieve werking’. Partijen die zien dat een merk reeds is geregistreerd voor een bepaald product of een bepaalde dienst (bijv. via merkonderzoek), zullen minder snel geneigd zijn hetzelfde merk ook te registreren en kiezen voor een ander merk om merkinbreuk te voorkomen.


TERUG NAAR OVERZICHT VRAGEN OVER MERKBESCHERMING - ALGEMEEN

VRAGEN BESCHERMING VAN EEN HANDELSNAAM   VRAGEN BESCHERMING VAN EEN LOGO  
VRAGEN EUROPESE MERKBESCHERMING   VRAGEN PROCEDURE MERKBESCHERMING 


Merkregistratie & Classificatie
Merknaam Registreren
Merkregistratie BuitenlandMerkbescherming in EuropaEuropese Unie MerkregistratieMerkbescherming BeneluxMerkregistratie BeneluxMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie CanadaMerkregistratie USAMerkbescherming USAMerkregistratie NederlandMerkregistratie BelgieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie EngelandMerkregistratie Europa of BeneluxMerkbeschermingInformatie MerkregistratieMerkregistratie BuitenlandMerkregistratie in EuropaMerkregistratie U.S.A. & CanadaMerkregistratie Zuid-AmerikaMerkregistratie Australasia, AfrikaUw Merk Deponeren in EuropaMerk VastleggenMerk RegistrerenMerk BeschermenMerknaam DeponerenMerknaam VastleggenMerknaam RegistrerenMerknaam BeschermenNaam DeponerenNaam VastleggenNaam BeschermenNaam RegistrerenLogo DeponerenLogo VastleggenLogo RegistrerenLogo BeschermenInternationale MerkregistratieVernieuwing MerkregistratieMerkregistratie DuitslandMerkregistratie FrankrijkMerkregistratie SpanjeMerkregistratie ItalieEuropese MerkregistratieMerkregistratie UK / EngelandMerkregistratie NoorwegenMerkregistratie CanadaMerkregistratie Verenigde StatenMerkregistratie USAMerkregistratie Noord AmerikaMerkregistratie AmerikaMerkregistratie AustralieMerkregistratie Nieuw-ZeelandMerkregistratie ChinaMerkregistratie JapanMerkregistratie Nederland